Добре дошли!!!

Форум за истинските фенове на Хари Потър
 
ИндексКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Дъмбълдор...мъртъв или...

Go down 
АвторСъобщение
Lady
Admin
Lady

Брой мнения : 576
Localisation : where the wild roses grow
Registration date : 31.01.2007

ПисанеЗаглавие: Дъмбълдор...мъртъв или...   Съб Фев 03, 2007 10:22 pm

Тук изложете мнението си...в интернет плъзнаха много слухове ,че Дъмбълдор не е мъртъв...Мислите ли че Снейп убива Дъмбълдор или това е плн на Директора,замислен ,за да заблуди лорд Волдемор?Или Дъмбълдор ще се завърне като дух...и дали всъщност Фоукс не е направил нещо все пак...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
JINNY_WEASLEY
Професор
Професор
JINNY_WEASLEY

Брой мнения : 180
Registration date : 03.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Съб Фев 03, 2007 10:44 pm

Дъмбълдор Е мъртъв , Роулинг го каза.А що се отнася до това , дали е планирал смъртта си... според мен да.Трябва да призная, че отначало не вярвах и мислех, че Снейп е лош, но сега мисля точно обратното.От смъртта на Дъмбълдор има много полза, колкото и жестоко да звучи:
1.Волдемор няма повече никога да се усъмни в Снейп и така той ще стане по-полезен отвсякога за ордена и най-вече Хари.
2.Сега след смъртта на Дъмбълдор, ВД ще се почуства като с развързани ръце, ще стане много по-непредпазлив, по-склонен да допуска грешки и така Хари ще може по-спокойно да изпълни своята мисия - търсенето на хоркруксите.
Пък и мисля, че думите на ДД преди смъртта му:"Сивиръс... моля те" не означават, че той моли Снейп за пощада - ДД не би молил за такова нещо, той е прекалено горд.Той не се страхува от смъртта.
Не мисля, че ще се завърне като дух.В ХП5 се казва, че само хората, които са се страхували от смъртта се завръщат като духове, а за ДД това определено не важи.

_________________
"Иска се нещо повече от въррколак, за да попрречи на Бил да ме обича!"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
vikoch
Професор
Професор
vikoch

Брой мнения : 204
Age : 26
Registration date : 03.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Съб Фев 03, 2007 11:36 pm

Доста добри доказателства.Но има още едим въпрос-Знаел ли е Снейп за плана на ДД или просто и той е гледал доброто на Хари,или е на тъмната страна и за това е ъбил ДД?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
JINNY_WEASLEY
Професор
Професор
JINNY_WEASLEY

Брой мнения : 180
Registration date : 03.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Нед Фев 04, 2007 12:33 pm

vikoch написа:
Доста добри доказателства.Но има още едим въпрос-Знаел ли е Снейп за плана на ДД или просто и той е гледал доброто на Хари,или е на тъмната страна и за това е ъбил ДД?
Мисля, че определено е знаел, даже ДД го е накарал - според мен онзи разговор, който Хагрид е чул случайно между тях (ХП6, стр.357) е бил точно за това - Дъмбълдор е молил Снейп да го убие, той не е искал да се съгласи и затова ДД му е бил ядосан.Нещо повече - "Уф... чух само как Снейп подметна, че Дъмбълдор смята това за нещо, дето се разбирало от само себе си, ама той... Снейп де... може би вече не искал да го прави..." - може би Снейп вече не е искал да бъде двоен агент и да премине окончателно на страната на ордена!
Не мисля, че Снейп е гледал доброто на Хари Laughing , той винаги го е мразел.Просто е изпълнил волята на ДД.

_________________
"Иска се нещо повече от въррколак, за да попрречи на Бил да ме обича!"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Felina
Отличник
Отличник
Felina

Брой мнения : 100
Registration date : 03.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Вто Фев 13, 2007 10:41 am

Ето нещо, което прочетох в един друг форум и за пореден път извинявайте, че нямам нерви да го превеждам... поне в момента... ако на някой му се занимава...


"Author Salman Rushdie introduces himself and son. JK applauds with audience and says: "I'm not sure this is fair. I think you might be better at guessing plots than most. But off you go."

Rushdie: Until the events of volume six, it was always made plain that Snape might be an unlikable fellow [JK: uh huh], but he was essentially one of the good guys [JK: uh-huh] [audience: 'yes!' and cheers]. [JK: I can see this is the question you all really want answered.] Dumbledore himself had always vouched for him [JK: yes]. Now we are suddenly told that Snape is in fact a villain and Dumbledore's killer [JK: uh-huh]. We cannot, or don't, want to believe this [JK laughs]. Our theory is that Snape is in fact still a good guy [JK: right], from which it follows that Dumbledore can't really be dead, and that the death is a ruse, cooked up between Dumbledore and Snape, to put Voldemort off his guard, so that when Harry and Voldemort come face-to-face [audience and JK laughs], Harry might have more allies than he or Voldemort suspects. So: is Snape good or bad? [JK laughs and audience cheers] In our opinion, everything follows from it.

Rowling: Well, Salman... your opinion, I would say, is right. But I see that I need to be a little more explicit... and say that Dumbledore is definitely dead. And I do know there's an entire website that's name is DumbledoreIsNotDead.com, so I imagine they're not happy right now. But I think I need.... You need... All of you need to move through the five stages of grief [audience and JK laughs] and I'm just helping you get past denial. So, I can't remember what's next, it may be anger, so I think we should stop it here. Thank you."
Quote from JK Rowling at a charity reading
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
^_LorD_oF_ThE_ForuM_^
Admin
^_LorD_oF_ThE_ForuM_^

Брой мнения : 114
Age : 25
Registration date : 20.01.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Чет Фев 15, 2007 7:24 pm

"Автор Salman Rushdie въвежда самият и син. JK аплодира с аудитория и казва: "Аз не съм несъмнено това е панаир. Аз мисля вие бихте могли да бъдете по-добре в предполагащите за участъци отколкото болшинство. Но от Вас отивате".

Rushdie: До събитията на обем шестте, това бе винаги разяснено този Snape биха могли да бъдат unlikable другар [JK: ух а], но той бе по същество едно от добрите момчета [JK: ух-а] [аудитория: 'да'! и одобрителни викове]. [JK: Аз мога да видя това е въпроса вие всичко действително искате отговорени.] Dumbledore самият беше отговорил винаги за него [JK: да]. Сега ние сме внезапно казани това, че Snape е всъщност негодник и Dumbledore убиец [JK: ух-а]. Ние , или , искаме да повярваме тези [JK се смее]. Нашата теория е това, че Snape е всъщност все още добро момче [JK: право], от кой това следва с този Dumbledore действително бъде мъртъв, и това, че смъртта е уловка, сготвена между Dumbledore и Snape, да постави Voldemort от неговата охрана, така, че когато Хари и Voldemort появен лице в лице [аудитория и JK смехове], Тормози има повече съюзници отколкото той или Voldemort заподозрени. Така: Snape добър или лош ли е ? [JK смее и одобрителни викове на аудиторията] В нашето мнение, всичко следва с него.

Rowling: Добре, Salman... вашето мнение, Аз бихме казали, съм правилен. Но Аз гледам това Аз да се нуждаят от малко повече изрични... и казвате този Dumbledore определено мъртъв. И Аз правя зная има цял website това, че съм име е DumbledoreIsNotDead.com, така Аз си представям те не са щастливи точно сега. Но Аз мисля Аз се нуждая.... Вие се нуждаете... Всички от вие имате нужда да придвижите през петте етапа на скръб [аудитория и JK смехове] и Аз съм точно помагане на вие получавате покрай отрицание. Така, Аз си спомням какъв съм следващ, това може би гняв, така Аз мисля ние престанем това тук. Благодаря Ви".
Цитат от JK Rowling в милосърдие четене

ЕТО ПРЕВЕДАХ ГО С ЕДНА ПРОГРАМА ЩОТО МЕ МЪРЗЕШЕ


според мене дъмбълдор ще се завърне като дух
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://hpbg.bulgarianforum.net
Felina
Отличник
Отличник
Felina

Брой мнения : 100
Registration date : 03.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Чет Фев 15, 2007 9:30 pm

Добре де, хванах се да го преведа... че от това горе ми се изправиха косите Smile


Писателят Салман Рушди се представя, заедно със сина си. Аплодисменти от публиката и Дж.К. заедно. Дж.К.: Не мисля, че това е много честно, струва ми се, че ти ще се справиш по-добре от повечето други с разгадаването на замислите ми. Както и да е, давай...

Рушди: До преди книга шеста винаги ни се даваше да разберем, че Снейп е доста неприятен тип [Дж.К.: аха], но все пак е от добрите [Дж.К.: аха][ръкопляскания и викове "Да!" от публиката.][Дж.К.: Виждам, че наистина ви се ще да получите отговор на този въпрос.] Самият Дъмбълдор винаги му е гласувал доверие. [Дж.К.: Да.] Сега изведнъж откриваме, че Снейп всъщност е злодей, убиецът на Дъмбълдор [Дж.К.: аха]. Някак си не можем, не искаме да го повярваме [Дж.К.се смее]. Нашата теория е, че Снейп все пак е от добрите [Дж.К.:така], от което следва, че Дъмбълдор не може наистина да е мъртъв, и че смърттта му е изиграна, част от някакъв замисъл на Снейп и Дъмбълдор, за да приспи подозренията на Волдемор; така че когато Хари и Волдемор се срещнат лице в лице, Хари ще има повече съюзници, отколкото и двамата с Волдемор са предполагали. И така: Снейп добър ли е, или лош? [Дж.К. се смее; аплодисменти от публиката] Смятаме, че всичко зависи от това.
Роулинг: Ами, Салман... правилно смятате, бих казала. Но виждам, че е нужно да бъда малко по-ясна... затова ще кажа, че Дъмбълдор определено е мъртъв. Да, знам, че има цял уебсайт, наречен DumbledoreIsNotDead.com и предполагам, че не се радват много да чуят това. Но мисля, че e... Вие имате нужда... Всички имат нужда да преминат през петте фази на скърбенето. [смях от публиката, Дж.К. се присъединява]. Аз просто ви помагам да оставите зад гърба си фазата на отричането. Не помня какво следваше, май беше стадият на гнева... така че по-добре да спрем дотук. Благодаря.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
~mistery~
Admin
~mistery~

Брой мнения : 755
Age : 25
Registration date : 30.01.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Пет Фев 16, 2007 8:00 pm

Абе Коце, с онлайн преводач ли превежда бе! Laughing Laughing
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
^_LorD_oF_ThE_ForuM_^
Admin
^_LorD_oF_ThE_ForuM_^

Брой мнения : 114
Age : 25
Registration date : 20.01.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Пет Фев 16, 2007 8:03 pm

не обвинявай мене щото тва го превеждаше програма Rolling Eyes
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://hpbg.bulgarianforum.net
chiqui
Началник на служба Аврори
Началник на служба Аврори
chiqui

Брой мнения : 584
Age : 27
Registration date : 06.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Съб Фев 17, 2007 7:53 pm

Каквото и да си говорим Дъмбълдор е мъртъв, но Снейп не го е убил по заповед на Волдемор, а по заповед на самия Дъмбълдор. В шестата книга, не помня точно къде, но Хагрид се изпусна пред Хари, Рон и Хърмаяни, че без да искал е чул Дъмбълдор и Снейп да се карат, и си мисля, че са спорели за това, че Снейп не е искал да убива директора, но Албус му е заповядал, ако се е наложело да го направи. Но Снейп си е добър, щом Албус Дъмбълдор му е вярвал, а той знаеше повече, отколкото показваше, значи е добър

_________________
Не всяко злато сияе,не всеки скиталец е враг;.Ще лумне пламък изгаснал,над сянката-лъч засиял;строшеният меч ще зарасне,сваленият пак ще е крал
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
JINNY_WEASLEY
Професор
Професор
JINNY_WEASLEY

Брой мнения : 180
Registration date : 03.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Чет Фев 22, 2007 3:48 pm

Изцяло съм съгласна с chiqui.Но има много други неща, които доказват, че Снейп е добър, например факта, че не е убил Флитуик, Хърмаяни и Луна, когато е можел, а щом вече се е разкрил като смъртожаден, значи вече е можел преспокойно да убива.
Уффф, да не вземе да стане офтопикSmile, тези неща трябва по принцип да се говорят в темата за Снейп, но както и да е.ДД е мъртъв и според мен е планирал смъртта си.

_________________
"Иска се нещо повече от въррколак, за да попрречи на Бил да ме обича!"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
*:·•fairy girl:*:·•
Зам. Директор
Зам. Директор


Брой мнения : 345
Age : 25
Registration date : 18.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Чет Фев 22, 2007 8:22 pm

много ми харесват раэсъжденията на JINNI WEASLI но наистина мисля че дъмбълдор е жив въпреки че роулинг потвъди че смъртта му Писателката обича да ни обърква често се случва това което не очакваме да се надяваме че е жив
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
^PetI^
Отличник
Отличник
^PetI^

Брой мнения : 57
Age : 25
Registration date : 07.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Пет Фев 23, 2007 10:33 pm

Дъмбалдор не е мъртъв. Ако беше мъртъв Хари щеше да го усети. Все пак той е един от най-близките му хора
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Felina
Отличник
Отличник
Felina

Брой мнения : 100
Registration date : 03.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Пон Фев 26, 2007 10:30 am

Цитат :
Дъмбалдор не е мъртъв. Ако беше мъртъв Хари щеше да го усети. Все пак той е един от най-близките му хора

Какво имаш предвид? Хари знае, че ДД е мъртъв, по-добре от всички.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Pretty L@dy
Професор
Професор
Pretty L@dy

Брой мнения : 143
Age : 24
Registration date : 02.02.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   Нед Мар 04, 2007 4:25 pm

Според мен Дъмбълдор е мъртъв, макар че много ми се иска да е жив. И най-вероятно той сам е накарал Сней да го убие. Може би Дъмбълдор иска Хари сам да се справи със съдбата си, а не някой да му помага. Разбира се, Дъмбълдор е знаел, че Хари може и да не излезе жив оттам, но все пак може би е решил да го остави да победи(или да загуби) сам...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.sonia1994.dir.bg
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Дъмбълдор...мъртъв или...   

Върнете се в началото Go down
 
Дъмбълдор...мъртъв или...
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Добре дошли!!! :: Книгите :: All-
Идете на: